nhow Amsterdam RAI Hotel

nhow Amsterdam RAI Hotel

What’s happening nhow?

nhow Amsterdam RAI Hotel

Met 650 kamers het grootste hotel van de Benelux.

Met 650 kamers en 91 meter hoogte wordt nhow Amsterdam RAI het grootste hotel van de Benelux. NH Hotel Group zal het hotel exploiteren. Nhow Amsterdam RAI kenmerkt zich door een baanbrekend design, een onderscheidende programmering en state-of-the-art faciliteiten. Het hotel wordt een verrijking voor de Amsterdamse skyline van De Zuidas.

nhow Amsterdam RAI Hotel

De uitdaging

Onze uitdaging was het ontwikkelen van een webportal om belangstelling te creëren voor het nhow Amsterdam RAI hotel en de voortgang van de bouw actueel in kaart te brengen. Daarnaast moest de website een goed sfeerbeeld geven, de bezoeker informeren over de betrokken partijen, partners aantrekken en de faciliteiten en mogelijkheden van het hotel uitlichten.

nhow Amsterdam RAI Hotel

Het hotel wordt ontwikkeld door COD en is ontworpen door OMA, het bureau opgericht door architect Rem Koolhaas. Onze tweede uitdaging was het concept van het hotel vertalen naar een online uitstraling.

Onze aanpak

We zijn begonnen met het uitdenken van de belangrijkste functies die de website moest bieden: het presenteren van nieuws en een tijdlijn met de voortgang van het gebouw tonen. Door op de homepagina direct het laatste nieuws weer te geven en een livestream te integreren, blijft de website continue in beweging.

Daarnaast stond bij het ontwikkelen van de website het concept centraal. Door het ontwerp van de website aan te sluiten bij de stijl van het gebouw, hebben we ervoor gezorgd dat het juiste gevoel bij bezoekers overgebracht wordt. Door de vormen en kleuren van het imposante gebouw terug te laten komen is het niet alleen een informatieve, maar ook een dynamische website geworden.

Het resultaat

nhow Amsterdam RAI Hotel
nhow Amsterdam RAI Hotel
nhow Amsterdam RAI Hotel

De klant aan het woord

“Pixel&Code heeft ons van A tot Z uitstekend geholpen met de realisatie van o.a. buildingnhow.amsterdam. Ze weten als geen ander de wensen van de klant te vertalen naar ontwerp en techniek. Ze denken mee, zijn flexibel en “alles” is mogelijk. De samenwerking tijdens dit project is zo goed bevallen dat we daarna nog 6 sites hebben laten ontwerpen en bouwen.”
- Koen van Kronenburg,  Senior Manager E-Commerce & CRM  (NH Hotel Group)