Alles over Prostaatkanker

Alles over Prostaatkanker

Informeert over de symptomen, klachten en behandeling van prostaatkanker

Alles over Prostaatkanker

Het onafhankelijke platform over prostaatkanker

Allesoverprostaatkanker.nl is een onafhankelijk platform, bedoeld om de bezoeker te informeren over de symptomen, klachten en behandeling van prostaatkanker. Tevens biedt het platform de mogelijkheid om onderling ervaringen uit te wisselen met andere bezoekers.

Alles over Prostaatkanker

De uitdaging

Een onafhankelijk platform en community opbouwen voor een gevoelig en veelbesproken onderwerp, prostaatkanker, waarbij de bezoekers samen met de redactie de content creëren.

Daarnaast was de oude website niet responsive voor mobiele apparaten. Uit analyse bleek dat er een toenemend verkeer was van mobiele gebruikers en daarom moest de nieuwe website beter geschikt worden voor mobiele telefoons en tablets.

Alles over Prostaatkanker

Onze aanpak

We hebben de doelgroep geanalyseerd, de uitgangspunten besproken en gesprekken gehad met de redactie van het platform om zo te bepalen waar de focus van de website moest liggen. Een online platform/community heeft andere uitgangspunten dan een reguliere website en daarom is het voortraject een belangrijk proces geweest.

Met deze aanpak hebben wij de nieuwe website ontwikkeld, waarbij de nadruk ligt op het informeren van de bezoekers en het aanzetten tot zelf content plaatsen of vragen stellen. De website is ook op het gebied van responsive geoptimaliseerd om zo de, vaak wat oudere doelgroep die gebruik maakt van tablets, beter te kunnen bedienen.

Het resultaat

Alles over Prostaatkanker
Alles over Prostaatkanker
Alles over Prostaatkanker

De klant aan het woord

“Het CMS dat Pixel&Code heeft gebruikt voor allesoverprostaatkanker.nl is eenvoudig en daardoor erg gebruiksvriendelijk. De indeling is logisch opgebouwd en je bent dan ook binnen no time bekend met de functies en de werking van het CMS. Geen toeters en bellen; het bevat alleen hetgeen wat je écht nodig hebt.”
— Jacqueline van Kuler, Medical Media